top of page

Léto s Holosem - naučte se tvořit z keramiky a papíru, zpívat nebo tančit.

Kulturní centrum Holos v Opavě-Vlaštovičkách letos opět nabízí tvořivé i vzdělávací pobyty pro aktivně strávenou dovolenou. Chtěli jste se vždy naučit tvořit keramiku? Zpívat? Tančit? Přijeďte a splňte si svůj sen.


První letní akcí je Tvořivý týden v Holosu. Začíná 7. července, končí vernisáží 12. července. Čeká na vás plně vybavený ateliér, příjemné prostředí, domácí strava a profesionální lektoři. V letošním roce se vám budou věnovat dvě lektorky:

Kurz pletení z papíru povede Jarmila Hillová. Celý život pracovala jako účetní, nyní je v důchodu a s horami papírů pracuje sice pořád, ale úplně jinak. Učarovalo jí pletení z papírových ruliček a ráda se s vámi podělí o své zkušenosti při tvorbě misek, květináčů či košíků.

Kurz keramiky vede stejně jako v minulých letech Jana Černá, zkušená keramička a lektorka. Naučíte se modelovat i točit na hrnčířském kruhu. Nebudou to jen hrníčky, ale také sochy nebo třeba keramické bubny Udu.


Další červencový týden nás čeká sebepoznávací seminář Zdraví ve mně, zdraví v nás, určený pro rodiče s dětmi, manželské a milenecké páry, lidi, kteří spolu žijí nebo jednotlivce, kteří se chtějí na společný život s někým připravit. Na tomto semináři se i děti účastní holotropního dýchání.


Od 21. července se bude zpívat, na programu totiž bude Letní pěvecká škola, kterou povede vynikající učitel z Národního divadla Moravskoslezského Petr Miller a muzikálový zpěvák Milan Hrabánek. Často na kurzy jezdí lidé, kteří nikdy nezpívali, nebo jim to jejich okolí zakazovalo. Přitom naučit se zpívat může každý - stačí začít. Zmíněný kurz je výbornou příležitostí.


Pěvecký workshop zakončí společný koncert v rámci Multižánrového hudebního festivalu "Vlaštovské schody", na kterém dne 27. července vystoupí také kapela Ptakustik a další hosté. Festival je součástí opavského kulturního léta a je podpořen Statutárním městem Opavou. Vstupenky na festival budou v prodeji od 1. června a to v počtu pouhých 100 ks, vzhledem ke kapacitě prostoru dvora Holos Centra.


29. července pak v Holosu začíná úvodní modul dvouletého akreditovaného výcviku EKO arteterapie, který je vhodný pro psychology i pedagogy. Uzávěrka přihlášek je do konce června.


Chcete-li si užít týden v Holosu zdarma a ještě pomoci dobré věci, přidejte se k nám na týdenní mezinárodní dobrovolnický workcamp, který začíná 11. srpna. Kromě práce pro vás budeme mít připravený program - muzikohraní, relaxace, film, přednášku, výlet, koupání... na čem se domluvíme.


18. srpna pak začíná Letní škola tance, Latinu vás letos budou učit mistři světa v salse - Kuba Mazůch se svým týmem tanečníků z MG Dance. Výuky standardních tanců se zhostí vynikající pedagog a tanečník mezinárodní třídy Milan Hrabánek z TŠ Holos.


Léto zakončí tradiční sebepoznávací seminář Loučení s létem - prodloužený seminář holotropního dýchání s indiánskou saunou, bubnováním, a zejména holotropním dýcháním na živou hudbu - Holotropic LIVE.


Na všech akcích účastníky čeká krásné prostředí Holos Centra, relaxační zahrada, vybavený společenský sál, ateliér, kuchyň s kachlovými kamny a výborná atmosféra, kterou vždy vytváříte především vy - klienti, návštěvníci a přátelé centra.

114 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page