top of page

Srpnová promítání k uvedení dokumentu Cesta psychonauta Stanislava Grofa


Srpen je poslední měsíc, ve kterém budou probíhat pravidelná promítání a živá vysílání jako součást uvedení dokumentu Cesta psychonauta Stanislava Grofa.


Na závěr se pak můžete v neděli 30. srpna od 19h virtuálně setkat přímo se Stanislavem Grofem a položit mu své otázky.


Na každé promítání je potřeba se zaregistrovat na webové stránce filmu. Rozhovory s vizionáři a online otázky a odpovědi budou pouze v angličtině.


Čtvrteční promítání bývají od 19 nebo od 21 hodin. Všechna promítání jsou zdarma. Harmonogram, obsah programu a přihlášky na jednotlivá promítání jsou k dispozici na tomto odkaze: https://thewayofthepsychonaut.com/watch


Níže je k dispozici podrobný program na měsíc srpen.



Čtvrtek 6. srpna, 21h: Michael Murphy, spoluzakladatel Esalenu, autor
 
Michael Murphy shrnuje historické informace o Esalenském institutu     
 a myšlenky na pozadí jeho vzniku - poskytnutí místa, kde by mohlo být prozkoumáno rozšířené porozumění lidskému plánu. Stanovy znalosti v psychologii a psychedelicích z něj udělaly na konci 60. let dokonalého učence pro Esalen, zatímco jeho měsíční workshopy uvítaly širokou škálu odborníků v oborech od duchovních tradic po nové vědy. Velké anekdoty  
o historii Esalenu a jeho vlivu na hnutí vědomí.
 
Živé dotazy a odpovědi: Filmaři Susan Hess Logeais & Mitch Schultz     a speciální host Dennis McKenna
 

Čtvrtek 13. srpna, 21h: Rick Doblin, PhD., zakladatel MAPS 
 
Rick Doblin diskutuje o tom, co ho vedlo k práci na legalizaci psychedelik pro kreativní a léčebné účely. Jeho psychedelické zkušenosti na vysoké škole ho inspirovaly k tomu, aby se stal psychoterapeutem, ale kriminalizace těchto látek ho přinutila pracovat na jejich legalizaci. Nabízí historické porozumění válce s drogami, opomenutí negativních zážitků v Learyově "Good Friday"experimentu      a potřebu přijmout náročné zkušenosti, které vedou k trvalé transformaci názorů na svět. Tvrdí, že psychedelika mohou lidem pomoci překonat své strachy a najít nové způsoby myšlení o výzvách, kterým čelíme, včetně generačních konfliktů a léčení hlubokých traumat.
 
Živé dotazy a odpovědi: Filmaři Susan Hess Logeais & Mitch Schultz     a speciální host Rick Doblin

Čtvrtek 20. srpna, 21h: Susan Mokelke, JD, prezidentka Nadace pro šamanská studia
 
Susan Mokelke popisuje práci Nadace pro šamanská studia, kterou Michael Harner
založil se svou ženou Sandrou. Jako její prezidentka se Susan snaží přinést základní šamanské praktiky, které Michael vyvinul na svých rozsáhlých cestách a výzkumech, lidem se zájmem o nalezení spojení     s duchovními dimenzemi. Výsledný přístup k učitelům a jejich zvířecím duchům poskytuje moudrost a vedení těm, kteří se snaží sloužit světu.
 
Živé dotazy a odpovědi: Filmaři Susan Hess Logeais & Mitch Schultz     a speciální host Susan Mokelke 

Čtvrtek 27. srpna, 19h: Ervin Laszlo, PhD., Amit Goswami, PhD.         a Stanislav Grof
 
Systémový teoretik a filosof Ervin Laszlo, se připojil k fyziku Amit Goswamimu a Stanislavu Grofovi v rámci konverzace během přestávky na Transpersonální konferenci v Praze v roce 2017. Jejich diskuse se týká široké škály témat - reinkarnace, celková povaha vesmíru, pole akashi  
a mnoho dalších. Rozdíly v perspektivě, které tito muži přinášejí do konverzace, jsou cennými nahlédnutími do tajemství vesmíru.
 
Živé dotazy a odpovědi: Filmaři Susan Hess Logeais & Mitch Schultz     a speciální host 
 

Neděle 30. srpna, 19h: "Milý Stane.. “, live stream se Stanislavem Grofem
Ptejte se přímo Stanislava Grofa..

223 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page