top of page

Letní pěveckou školu 2024 povede Dalibor Neuwirt



 

Novým rozšířením letošního devátého ročníku Letní pěvecké školy je příchod dalšího učitele, Dalibora Neuwirta, který se připojí k Milanu Hrabánkovi v předání svých bohatých znalostí a zkušeností účastníkům této události.


Letní pěvecká škola, která je koncipována jako intenzivní workshop, přinese účastníkům možnost naučit se široké spektrum dovedností, včetně techniky zpěvu, správného dýchání, rytmu, pohybu, práce v sboru i individuálního rozvoje. Součástí programu budou také workshopy zaměřené na učení písní a improvizaci.


Vrcholem celého workshopu bude společný koncert na festivalu Vlaštovské schody 2024, kde účastníci své nově získané dovednosti předvedou veřejnosti. Po koncertu bude možnost odjet domů, nebo zůstat ještě do neděle 28. července, kdy se škola uzavře dopoledním programem.


Dalibor Neuwirt, nový člen učitelského týmu, přinese do kurzu svůj unikátní přístup a zkušenosti. Jeho přítomnost rozšíří možnosti účastníků a přinese nové perspektivy do celého programu.


A co o sobě Dalibor napsal?

Hudbě se věnuji od roku 2005, od té doby jsem vydal 5 hudebních alb. Jsem lektor, zpěvák a hudebník. Podporuji druhé v tom, aby se uměli svobodně a plně projevit, mluvit, zpívat a být autentičtí. Mojí specializací je zpěv s přesahem a progresivní a alternativní přístup. Od roku 2015 kdy jsem začal naplno učit, mými kurzy osobně prošlo přes 4100 účastníků, více jak 20.000 lidí využilo mé online materiály a kurzy. A od koho jsem se učil? Od světových špiček alikvotního zpěvu, didgeridoo i beatboxu. Aktuálně navštěvuju soukromé lekce CVT Karla Korsy a učím se beatbox od britského šampiona BassVentury. Dlouhodobě se inspiruji od svých přátel z oblasti divadla a operního zpěvu.


Dlouhodoběji se věnuji se meditaci a muzikoterapii, zajímají mě změněné stavy vědomí a seberozvoj, ale bez ezo úletů. Rád dělám věci srdcem a doopravdy do hloubky, zajímám se o inovace a moderní přístup ve zpěvu a rád propojuji znalosti z různých oborů - fyzioterapie, pěveckých metod, technik meditace a lucidního snění, dechových technik, nervového systému a podobně. Interdisciplinárnost mě baví :) Jedinečný jsem v tom, že dávám lidem mimo rámec lekcí hodně navíc – tvořím, kreslím a designuju vlastní taháky, které koncentrují kvanta znalostí z kurzu na jeden papír, rád propojuji lidi do skupin a komunit, kde plníme úkoly a podporujeme se, píšu knížky, materiály, a tvořím videokurzy. Nejznámější je u nás má hlasová rozcvička, která aktuálně pomáhá tisícům zpěvákům, hercům i učitelkám - neztratit hlas, lépe zpívat i zabavit děti. Mojí specializací je alikvotní a hrdelní zpěv a hra na didgeridoo, jako jediný u nás na ně dělám dlouhodobě pravidelné kurzy. 


Moje hodnoty, které vkládám do své práce jsou: srdce, láskyplnost, minimalismus, krása, vtip a humor, šťavnost, dynamika. Profesionalita. Rovnou k věci, bez omáčky. Neformálnost. Uzemněná spiritualita. Autenticita.


 


 


33 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page